Bec sau Boxa? SONY le-a combinat pentru baile japoneze.

Un gadget ingenios a fost lansat de SONY. Becul-boxa.
Ca bec ofera 360 lumeni iar ca boxa doar 2W. Partea de sunet se conecteaza via Bluetooth cu un player oarecare. Pentru sunet are si telecomanda. Pentru lumina nu.
BEC-SONYIn America pare lipsit de sens dar Hong-Kong, Tokyo sau aurolacii bucuresteni il vor aprecia.
Perfect pentru garsionerele comfort III, canalizari sau hotelurile de “sicrie” japoneze.
La nevoie poate fi folosit si deasupra meselor din restaurante asigurind muzica in surdina, desi romantismul va fi afectat de lumina cam puternica  care nu poate fi dimmata.

“Omenirea va fi distrusa de arme inteligente” avertizeaza Stephen Hawkins

Stephen Hawking, Elan Musk (Tesla) , Steve Wozniak (Apple), Peter Norvig (Google) si inca 1.000 de cercetatori din domeniul roboticii au semnat o scrisoare cerind interzicerea “armelor autonome” – arme controlate de computer.

TERMINATORIn scrisoare se spune:
“Inteligenta Artificiala a atins un punct in care introducerea unor astfel de arme este posibila urmatorii ani si nu decade. Aceasta va provoca o cursa a inarmarii cu final imprevizibil. 
Miza este mare: armele autonome sunt privite ca urmatoarea revolutie militara, comparabila cu praful de pusca sau arma nucleara” Continue reading ““Omenirea va fi distrusa de arme inteligente” avertizeaza Stephen Hawkins”

Nokia a vandut hartile HERE catre Audi, BMW, si Mercedes.

Probabil ca multi dintre noi folosim un sistem oarecare de navigatie. In general costa.
Sistemele free gen Google Maps sunt utile dar nu au harti permanente, fara internet – data roaming in strainatate – aplicatia devine inutila.

HERESingurul sistem free similar cu un GPS clasic este Nokia HERE.
Sistemul Nokia are o lunga istorie, care incepe in 2008 cu achizitia NAVTEQ.
In timp HERE a devenit o aplicatie unica care foloseste sistemul GPS, harti offline  dar poate integra date furnizate de autovehicul, date furnizate de device-uri instalate pe sosele, note adaugate de alti utilizatori, etc.

Considerat cea mai buna aplicatie de navigatie free, HERE a fost vindut de NOKIA catre BMW, AUDI si Daimler. Continue reading “Nokia a vandut hartile HERE catre Audi, BMW, si Mercedes.”