Windows 10 – facem sau nu upgrade?

De ceva timp Microsoft ne propune sa upgradam Windows 7, 8 si 8.1 la Windows 10. w10
Un sistem de operare mai nou poate fi mai bun dar poate aduce si probleme neasteptate. In afara de asta, inainte de a instala Windows 10 nu sti nimic despre el, poti doar presupune ca Microsoft a avut grija de toate problemele imaginabile pentru tine. Dar este oare asa?

Inainte de orice, daca aveti un computer care functioneaza asa cum doriti – nu faceti upgrade! Filosofia “If ain’t broke don’t fix it” functioneaza si in cazul sistemelor de operare.
Daca aveti un computer pe care lucrati, adica folositi softuri de contabilitate, editare grafica… orice – NU faceti IN NICI UN CAZ upgrade.

Singurul caz in care acest upgrade este recomandat este pe un computer nou cumparat. Daca acesta are licenta pentru OS mai vechi – 7, 8, 8.1 – atunci facem un upgrade inainte de a-l folosi. Anumite aplicatii pot sa nu functioneze, sau au nevoie de setari speciale dar asa este cel mai sigur mod de a afla.

Dupa aceste sfaturi sa vedem totusi ce aduce in plus Windows 10 fata de versiunile anterioare. Continue reading “Windows 10 – facem sau nu upgrade?”