Samsung Galaxy S6 Edge – iPhone killer sau doar mai scump?

Cind este vorba de telefoane mobile exista doar doi producatori de top: Apple si Samsung.
Desi intrat in lumea smartphone ceva mai tirziu – ca toti producatorii de telefoane de altfel – Samsung s-a miscat rapid iar telefoanele produse de el sunt niste capodopere ale microelectronicii si ale designului in acelasi timp.

Samsung Galaxy S6 Edge vrea totul. Vrea sa fie cel mai rapid, cel mai frumos, cel mai… orice incluzand aici si cel mai scump. Dar are oare ce-i trebuie pentru a ingenunchea rivalul din Cuppertino? Sa vedem:

Sub capota:
Procesor octo-core Exynos 7420 – tehnologie 14nm. Este procesorul cel mai avansat al momentului si face cercuri in jurul Snapdragon.
Stocare: 32/64/128GB. Memorie: 3GB RAM. Camera: 16MP rear (cea cu care fotografiati) si 5MP front pentru selfie-uri si comunicare. Baterie 2550mAh – nu spune mult dar in principiu asigura o autonomie de 1-2 zile in functie de modul de utilizare.
Conectivitate: WiFi, Bluetooth, NFC etc, dar si IR – infrarosu.


Sa trecem la exterior:
Samsung a renuntat la plastic in constructia S6. Fata si spatele sunt de sticla – da, Gorilla Glass – iar muchia din aluminiu. Designul general este foarte placut – asemanator cu iPhone 6. Samsung S6 arata mai mult sau mai putin ca rivalul sau, S6 Edge insa este cu o clasa peste.
Samsung-Galaxy-S6-Edge Continue reading “Samsung Galaxy S6 Edge – iPhone killer sau doar mai scump?”

iPhone 6s – 9 septembrie 2015. Ce aduce in plus?

Anul acesta este un an “S” pentru Apple. Ceea ce inseamna ca actualul model iPhone6 va primii un upgrade. In general aeste upgrades nu afecteaza aspectul exterior al telefonului ci se orienteaza pe schimbari interioare – in special cresterea puterii de calcul – precum si pe noi caracteristici – fie ele soft sau hard.

Zvonuri.
Desigur pina la lansare tot ce putem aduce sunt zvonuri mai mult sau mai putin fundamentate.

Aspect exterior
Va ramine la fel. Este posibil ca grosimea ca creasca cu 0.2mm pentru a permite iPhone-6S_rozranforsarea structurii de rezistenta. Se pare ca unii utilizatori au “indoit” prea usor terminalele lor.
Culoare: este posibil sa existe o varianta roz, un cadou pentru domnisoare.

 


Materiale noi
Carcasaaluminiu 7000
Carcasa este posibil sa fie facuta din noul Aluminium 7000, in esenta un duraluminiu cu 60% mai rezistent decit cel folosit in prezent la iPhone 6.
7000 este folosit in industria aerospatiala si este unul din cele mai dure aliaje de aluminiu folosite de om in general. Continue reading “iPhone 6s – 9 septembrie 2015. Ce aduce in plus?”