iPhone 6s – 9 septembrie 2015. Ce aduce in plus?

Anul acesta este un an “S” pentru Apple. Ceea ce inseamna ca actualul model iPhone6 va primii un upgrade. In general aeste upgrades nu afecteaza aspectul exterior al telefonului ci se orienteaza pe schimbari interioare – in special cresterea puterii de calcul – precum si pe noi caracteristici – fie ele soft sau hard.

Zvonuri.
Desigur pina la lansare tot ce putem aduce sunt zvonuri mai mult sau mai putin fundamentate.

Aspect exterior
Va ramine la fel. Este posibil ca grosimea ca creasca cu 0.2mm pentru a permite iPhone-6S_rozranforsarea structurii de rezistenta. Se pare ca unii utilizatori au “indoit” prea usor terminalele lor.
Culoare: este posibil sa existe o varianta roz, un cadou pentru domnisoare.

 


Materiale noi
Carcasaaluminiu 7000
Carcasa este posibil sa fie facuta din noul Aluminium 7000, in esenta un duraluminiu cu 60% mai rezistent decit cel folosit in prezent la iPhone 6.
7000 este folosit in industria aerospatiala si este unul din cele mai dure aliaje de aluminiu folosite de om in general.
iphone6s
Display-ul – safir

Display-ul este posibil sa fie protejat de sticla de safir. Probabil doar la modelele iPhone 6s Plus.
Desi suna exotic sticla de safir (oxid de aluminiu) poate fi produsa relativ ieftin si este folosita din ce in ce mai des. Elicopterele armatei americane au astfel de geamuri care asigura o protectie buna impotriva armelor de calibru mic.
Principala problema a safirului este faptul ca nu poate fi indoit prea mult – este casant. In cazul in care telefonul intilneste podeaua de obicei se parge. Apple cauta metode pentru a rezolva acest lucru.
Pe partea buna – safirul este practic imun la zgarieturi – are duritate 9, ai nevoie de un diamant pentru a lasa o urma pe el.


Camera
Cel mai probabil iPhone 6s va avea o camera de 12 megapixeli capabila sa inregistreze 4K.
Un alt zvon anunta introducerea unui obiectiv cu doua lentile de safir – care ar creste dramatic calitatea imaginilor ca si posibilitatea de zoom optic. Nu chiar un DSLR dar mult peste orice alt telefon.
iphone-6-camera


 

Touch – Force Touch
O caracteristica utila introdusa la Apple Watch este Force Touch. Acesta face diferenta intre o apasare usoara si una puternica – practic introducind o intreaga gama de gesturi-comenzi. Desigur aceasta presupune intarirea ecranului, aici intrind in actiune sticla de safir.
Anumite zvonuri prevad aceste caracteristici doar pentru iPhone 6s Plus. Totusi ecranul mai mic al iPhone 6s ar suporta mai usor acest upgrade… ramine de vazut.


Procesor
iPhone 6S va avea procesor A9 si 2GB RAM. Acesta este practic singurul lucru 99% sigur.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *