Huawei, HTC si Xiaomi – “masa saracilor” sau marketing deficitar? ** azi HUAWEI

Piata telefoanelor inteligente este condusa de doi producatori: Apple si Samsung. Ca numar de unitati vandute Samsung conduce – cu mentiunea ca Apple s-a axat pe segmentul middle to high-end iar Samsung face telefoane pentru toate buzunarele.

Dar lumea producatorilor este mult mai mare: Lenovo, HTC, Huawei si mai nou Xiaomi sunt jucatori seriosi care – e drept impreuna – pretind un sfert din piata smartphone din lume. Sunt ei mai slabi sau doar reclama si inertia de care beneficiaza primii doi ii tin pe aceasta pozitie?
Desigur putem discuta despre multe aspecte aici, insa as vrea sa ma concentrez pe ceva foarte simplu: o trecere in revista a smartphone “flagship” produse de aceste companii.


Huawei

Modelul de top al celor de la Huawei in 2015 este P8. El vine in doua dimensiuni P8 si P8 Max – phablet (ceva intre telefon si tableta – util pentru partide de ping-pong ad-hoc).
huawei-p8-1

Modelul P8 este echipat cu un procesor octa-core Kirin 930 CPU la 2GHz – Kirin este produs de Huawei – 3 GB RAM, 16 GB memorie interna – dar ofera si un slot SD.
Telefonul este dual-SIM – unul micro si celalalt nano.
Huawei se mindreste cu back-camera – si are de ce.
Senzorul este deosebit – 13 MP RGBW – iar ajutat de “cel mai performant sistem de stabilizare optica” si de un procesor al imaginii apropiat de DSLR-uri promite sa realizeze fotografii cu adevarat impresionante.

Chiar daca numarul de pixeli de unul singur nu inseamna nimic,  13 MP intr-o lume in care “bigger is better” e posibil sa nu fie suficient.
Camera frontala ofera 8 MP pentru un perfect-sefie.

Designul este elegant, evident inspirat de Apple iPhone 6 – insa creeaza cu succes impresia de scump si rafinat. Telefonul se simte ferm, butoanele lasa o impresie placuta la apasare, fara joc sau deplasari. Doar unghiurile ramei pot deranja palmele mai sensibile.

Huawei foloseste Android 5.0 Lollypop customizat puternic sub numele de Emotion UI 3.1. Acest shell ofera functii noi touch-screen ca si posibilitatea ca sa strigati dupa telefon, daca nu mai stiti unde l-ati pus. Telefonul raspunde cu un “Da stapane!” sau o melodie.
Desigur EMUI are si alte aspecte diferite fata de “Acadeaua” 5.0 clasica.

Punctul cel mai slab al P8 este unul foarte important – displayul. Intr-o lume in care telefoanele high-end se bat pe rezolutii cit mai mari – pina la Quad HD – ecrane curbe, sau caracteristici anireflex extrardinare, Huawei ofera un display IPS-NEO LCD cu rezolutie HD – 1080×1920 de 5.2″ – cca. 425 PPI – cu caracteristic anti-glare medii.

p8


 

Concluzie
P8 este un telefon bun, fara discutie. Se poate compara cu Samsung S6 sau iPhone 6? Nu.
Ambitiile celor de la Huawei poate nici nu au fost asa de mari, altfel alegerea ecranului ar fi fost probabil alta.
Cea mai avansata componenta este camera dar si acolo senzorul de numai 13MP o face sa para slaba – intr-adevar mai multe review-uri o claseaza mult sub S6 si chiar sub mai vechiul model Honor 6 tot de la Huawei. Poate un update de firmware va remedia problemele.
Flagship-ul celor de la Huawei este un telefon bun care insa nu incearca sa detroneze rivalii Samsung si Apple.

Pretul este si el pe masura performantei: doar 2.300 – 2.400 RON, doar ceva mai scump decit vechiul Galaxy S5

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *